Top sapte uleiuri necunoscute pline de virtuti

Uleiul de masline detine cel mai adesea monopolul la noi in bucatarie. Nu ar trebui sa fie insa asa. Pentru a-ti delecta papilele gustative si pentru a beneficia de o multime de virtuti mai ai o multime de varietati de uleiuri pe care poti miza.

Uleiul de alune. Este o varietate de ulei foarte bogata in acizi grasi omega 9. Un ulei foarte apreciat pentru gustul si finetea sa care devine din ce in ce mai popular. Se poate folosi pentru a sublima gustul oricarui preparat.

Uleiul din germeni de grau. Uleiul din germeni de grau are o putere antioxidanta naturala si contribuie la protejarea celulelor de stresul oxidativ datorita vitaminei E pe care o contine. Iar acidul oleic vine sa intareasca actiunea acestei vitamine. Acest ulei va veni cu un gust de cereale pentru salate, prajituri sau tarte sarate.

Uleiul de susan. Uleiul de susan este foarte bogat in acizi grasi nesaturati, ideal deci pentru sanatatea cardiovasculara. Mai contine fibre, proteine, vitamina E, lecitina, sesamina si saruri minerale. Vine pentru felurile de mancare cu o nota exotica si se foloseste mai ales in felurile de mancare asiatice.

Uleiul de avocado. Un ulei bogat in mod natural in acizi grasi mono si poli nesaturati deci care previne riscul de a suferi din cauza bolilor cardiovasculare si care reduce nivelul de colesterol din sange. Mai contine vitamina E, proteine, este ideal pentru piele dar si pentru tranzitul intestinal.

Uleiul de canepa. Este cel mai bun aliat pentru sanatatea ta datorita bogatiei si echilibrului minunat intre omega 3 si 6. Semintele de canepa sunt surse de proteine, de minerale, de vitamine si de fibre. In salate, sushi sau sashimi vine cu un gust ca de nuca.

Uleiul de camelina. Este un ulei apropiat de cel de in, foarte bogat in omega 3, in vitamine si antioxidanti. Este ideal pentru cruditati.

Uleiul de in. Este cel mai bogat ulei in omega 3 si in vitamine. Este perfect pentru vinegrete, sosuri, in carpaccio sau tartar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *